Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ



Υλικά:

¼  φλιτζάνι. ελαιόλαδο 
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες. σκόρδο
¼  κουτ. γλυκού αλάτι
2  κουτ. κουκουνάρια
1 φλιτζάνι. φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού 
¼  φλιτζάνι. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 ½  κουτ. σούπας τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρόλι 1 κουταλιά λάδι σε μέτρια με χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε τα κουκουνάρια. Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρός καστανό χρώμα ½ λεπτό περίπου. Ταυτόχρονα  κουνάμε το τηγάνι συνέχεια για μην κολλήσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το πολύ λάδι. Ξεπλένουμε καλά το βασιλικό, πετάμε τα κοτσάνια, και τον σουρώνουμε. Σε ένα φλιτζάνι πατάμε καλά τα φυλλαράκια του βασιλικού 
ώστε να χωρέσουν  όσο πιο πολλά γίνεται.  Βάζουμε στο μπλέντερ τα κουκουνάρια, το βασιλικό, το σκόρδο και το αλάτι. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ και σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι αργά και σταθερά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και τα κουκουνάρια να είναι ψιλοκομμένα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και  Ανακατεύουμε  καλά. Η σάλτσα έτοιμη. Μπορούμε να τη φυλάξουμε σε ένα αεροστεγές σκεύος καλύπτοντάς τη πρώτα με ένα ελαφρύ στρώμα ελαιόλαδου. Διατηρείται στο ψυγείο γύρω στη 1 βδομάδα. Όταν θα τη χρησιμοποιήσουμε ξανά, θα την βγάλουμε από το ψυγείο ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι παγωμένη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου