Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΠΙΤΙΚΗ



Μερικές φορές κάποιες συνταγές αποφεύγουμε να τις φτιάχνουμε διότι έχουν κάποια διαδικασία. Πιστέψτε με η ωραιότερη απόλαυση είναι όταν τρώμε αυτό που έχουμε δημιουργήσει με τα χέρια μας.



Υλικά:
½  κιλό φύλλο κρούστας ή 2 φύλλα χειροποίητα
4 φιλέτα  κοτόπουλου
2 καρότα κομμένα σε μικρά κύβακια
4 αυγά
1 ½  φλιτζάνι κίτρινο τυρί
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο λάδι για το αλυμα των φύλλων
1 φλιτζάνι μανιτάρια κονσέρβας κομμένα σε φετουλες
4 μικρά κρεμμύδια κομμένα φέτες
8 φετουλες  μπέικον ψιλοκομμένες
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες


Εκτέλεση:

Βράζουμε σε ένα κατσαρόλι τα κιβακια καρότου.  Βράζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, σε μια κατσαρόλα έχοντας ρίξει αλάτι, πιπέρι. Όταν βράσει, κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε για την κρέμα μας. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, μπέικον, κρεμμύδι, και την πιπεριά. Φτιάχνουμε την κρέμα μπεσαμέλ (βλέπετε συνταγή για σάλτσες) αντι για γάλα, με τον ζωμό από το κοτόπουλο που είχαμε κρατήσει.  Όταν έχουμε ετοιμάσει την κρέμα μας, θα ρίξουμε μέσα όλα τα υλικά που έχουμε ετοιμάσει, συν τον μαϊντανό με το τυρί και  ανακατεύουμε πάλι την κρέμα μας. Σε ένα ταψάκι  στρώνουμε τα φύλλα κρούστας ή τα φύλλα  που έχουμε φτιάξει, αφού τα λαδώσουμε με λίγο λάδι. Ρίχνουμε  την  γέμιση και από πάνω προσθέτουμε τα  υπόλοιπα φύλλα κρούστας.  Αν χρησιμοποιήσουμε φύλλα κρούστας, θα χαράξουμε την πίτα και αλείφουμε από πάνω με λάδι.  Ψήνουμε στους  180 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα μας. Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου