Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΗΛΟΠΙΤΑ



Υλικά:
4 αυγά
1 κουτ.  σούπας κανέλλα
ξύσμα από λεμόνι
¼  φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
3 μήλα
1 κουτ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι καρύδια
½  βιτάμ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½  φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και το λιώνετε στο φούρνο για 2 με 3 λεπτά. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε είτε σε ροδέλες είτε σε μισοφέγγαρα αφαιρώντας τα κουκούτσια
Τα στρώνετε στο ταψί καλύπτοντας όλο το ταψί με μήλο. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια
Βάζετε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά. Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ. Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε τους κρόκους από τα αυγά. Χτυπάτε τ' ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μπολ με την ζάχαρη και ανακατεύετε
Προσθέτετε το αλεύρι, Χτυπάτε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη. Ρίχνετε τη ζύμη πάνω από τα μήλα ομοιόμορφα. Ψήνετε για 1 ώρα περίπου. Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε από το ταψί για να έρθουν τα μήλα από πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου