Υλικά:
½ κιλό κρεμμύδια
3 κύβους ζωμό βοδινού
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
2 φλιτζάνια παρμεζάνα τριμμένη
½ φλιτζάνι βούτυρο
½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
3 φλιτζάνια κρουτόν
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα σοτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να ξανθύνουν.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και 6 φλιτζάνια νερό με τους κύβους ζωμό βοδινού που έχουμε αραιώσει, και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου, σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε την σούπα μας, σε μπολάκια και ρίχνουμε λίγα κρουτόν. Από πάνω πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα (την περνάμε στο χοντρό του τρίφτη). βάζουμε τα μπολάκια με την σούπα μέσα σε ένα ταψί και στο φούρνο μέχρι να γκρατιναριστει το τυρί για 10 λεπτά περίπου στο γκριλ. Σερβίρουμε την κρεμμυδόσουπα αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου