Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΜΠΡΙΟΣ



Υλικά:

600 γρ. αλεύρι
300 γρ. βούτυρο
5 αυγά
20 γρ. μαγιά
50 ml γάλα να είναι χλιαρό
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
½  κουτ. γλυκού αλάτι
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με ελάχιστο νερό για το άλειμμα

 Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα. Βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, τα αυγά και τη μαγιά στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για 15 λεπτά περίπου σε χαμηλή ταχύτητα.
Όταν γίνει μαλακή η ζύμη, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τη ζύμη σε  μπολ και την σκεπάζουμε με πετσέτα για να φουσκώσει για 1 ½  ώρα. Την ζυμώνουμε πάλι και την βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Την χωρίζουμε μετά τις 8 ώρες, σε μικρά κομμάτια  .
και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Τοποθετούμε τα μπριός στα ταψάκια με τις υποδοχές  για  ατομικά κεκάκια ή τα βάζουμε σε λαμαρίνα και σε απόσταση το ένα από το άλλο.
τα Σκεπάζουμε   και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.  όταν διπλασιαστούν σε όγκο,  τα αλείβουμε με το κροκάδι αραιωμένο με ελάχιστο νερό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσάφι χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου