Υλικά:
1 κιλό μπάμιες
1 φλιτζ. Χυμό ντομάτας ψιλοκομμένος
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ξίδι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε με ένα μαχαιράκι το κοτσάνι από τις μπάμιες κόβοντάς το γύρω - γύρω λοξά. Όταν τελειώσουμε, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ραντίζουμε με ξίδι. Τις αφήνουμε για 30 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσουν, προσθέτουμε το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τις μπάμιες και το σκόρδο ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν ελαφρά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο χυμό ντομάτας, το μαϊντανό. 4 φλιτζάνια νερό, πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 40 λεπτά περίπου, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε στις μπάμιες από πάνω την σάλτσα τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου