Υλικά:
1 κιλό χοχλιοί
1 ποτήρι ελαιόλαδο
½ κιλό ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τους χοχλιούς σε μία λεκάνη με νερό και τους αφήνουμε μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, τους ξεχωρίζουμε εάν έχουν κολλήσει μεταξύ τους. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για δέκα λεπτά.
Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά. Πετάμε όσους δεν έχουν βγάλει το κεφάλι τους έξω και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό.
Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και τους ρίχνουμε μέσα τσιγαρίζοντας πάλι. Μετά ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι πιπέρι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και τους αφήνουμε να σιγοψηθούν περίπου 30 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε 6 φλιτζάνια ζεστό νερό και όταν βράσει ρίχνουμε το ρύζι .Το ανακατεύουμε σταδιακά για να μην κολλήσει, και να τραβήξει τα πολλά υγρά περίπου 10 λεπτά.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου