Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΚΑΚΙΑ



Υλικά:

Για τη γέμιση:
4 ½  φλιτζάνια γάλα φρέσκο
3 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
3 βανίλιες

παντεσπάνι:
6 αυγά
1 ½  φλιτζάνι ζάχαρη
3 βανίλιες
1 ½  φλιτζάνι αλεύρι
3 κουτ. γλυκού κορν φλαουρ
1 ½  κουτ. γλυκού μπεικιν παουντερ
1 κοφτό  κουτ. γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη:
300 γρ. κουβερτούρα
300 ml κρέμα γάλακτος
1 ½  κουτ. γλυκού μέλι
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
τρουφάκια

εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ  και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, πολύ καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα (όχι  στο μίξερ).  Βουτυρώνουμε ένα ταψί και  στρώνουμε λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε ένα φλιτζάνι  γάλα, ζάχαρη, αυγά και αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και όταν  κάψει, την βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα υλικά από το μπολ. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις πάνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις κάψει την βγάζουμε  από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και το μέλι.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει λίγο ώστε να στέκεται πάνω στο παντεσπάνι.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το ραντίζουμε  με σιρόπι και με το κουπ ατ κόβουμε σε στρογγυλά. Βάζουμε από πάνω την σαντιγί και σκεπάζουμε πάλι με το παντεσπάνι. Από πάνω βάζουμε το γλάσο σοκολάτας και  ρίχνουμε τα τρουφάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου