Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ

Φωτό


Υλικά
500 γρ. αλεύρι για ψωμί
8 γρ. ξηρή μαγιά
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
350 ml χλιαρό νερό
1 κουτ. γλυκού  ρίγανη, ή βασιλικό
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα την μαγιά, ελαιόλαδο και 1 κουτ.  γλυκού ρίγανη ή βασιλικό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια  λίγο-λίγο ρίχνουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι, προσθέτοντας το αλάτι και ανακατεύουμε. Όταν η ζύμη αρχίσει να γίνεται συμπαγής την σχηματίζουμε σε μια μπάλα.
Αλευρώνουμε τον πάγκο, και Ζυμώνουμε για 10 λεπτά με δυνατές κινήσεις.
Μόλις γίνει ελαστική, αλείφουμε με λάδι ένα μπολ και τη βάζουμε μέσα και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Την αφήνουμε  για 1 ώρα για να  διπλασιαστεί σε όγκο.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και φτιάχνουμε 2 πίτσες.

Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια είτε με τα χέρια μας πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις είτε με τον πλάστη. Η ζύμη μας είναι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου