Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΣΑΡΛΟΤ ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ


Φωτό


Υλικά:

4    φλιτζάνια γάλα
6    κουτ. σούπας ζάχαρη
6    κρόκους αυγών
2    φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, (χτυπημένη)
1    φλιτζάνι  ροδόσταγμα
6    φύλλα ζελατίνης 

Για την Βάση:
12    μπισκότα 
2    κουτ. σούπας μαργαρίνη λειωμένη

Για την Επικάλυψη:
4    κουτ. γλυκού τριαντάφυλλο
2    κουτ. σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τα ζεσταίνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε μια λεκάνη βάζετε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένα σώμα. Ρίχνετε σιγά - σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα και τα επαναφέρετε στη φωτιά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το κρυώνετε πάνω σε μια λεκάνη με παγάκια.
Στη συνέχεια προσθέτετε το ροδόσταγμα και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
Μαλακώνετε τα φύλλα τζελατίνας σε κρύο νερό, αφαιρείτε το νερό και τη λειώνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Τη ρίχνετε στο μίγμα ανακατεύοντας τα.
Βάζετε το μίγμα σε μια φόρμα και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Στο μεταξύ αλέθετε τα μπισκότα σ’ ένα μπλέντερ και τα ενώνετε με τη λειωμένη μαργαρίνη. Καλύπτετε την επιφάνεια.
Όταν είναι έτοιμη τη ξεφορμάρετε και τη βάζετε σε πιατέλα.
Σε μια μικρή λεκάνη βάζετε το γλυκό τριαντάφυλλο με το σιρόπι, τα ανακατεύετε και περιχύνετε τη κρέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου