Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΣΑΒΑΡΕΝ

Φωτό


Υλικά:

250 γρ. Αλεύρι σκληρό
2  Αυγά
1  Κρόκο αυγού
50 γρ. Βούτυρο
89 γρ. Γάλα
2 κουτ. Σούπας Ζάχαρη
1 κουτ. Σούπας Βανίλια σκόνη
½ κουτ. Σούπας Αλάτι
10 γρ. Μαγιά

για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια Ζάχαρη
2 φλιτζάνια Νερό
4 κουτ. Σούπας Χυμό λεμονιού
1 κουτ. Σούπας Κονιάκ ή ρούμι
Σαντιγί
Φρούτα ή ξηροί καρποί της προτίμησης μας (κεράσια, φιστίκι αιγίνης).

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ  λίγο τα αυγά, το αλεύρι, το γάλα, την ζάχαρη, την μαγιά και την βανίλια.
Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε μαζί με το αλάτι στην ζύμη και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για περίπου 2 λεπτά. Με μία σπάτουλα καθαρίζουμε τα τοιχώματα από τον κάδο.
Αφαιρούμε την ζύμη από τον κάδο και την βάζουμε σε μία λεκάνη σκεπάζοντας  με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Μοιράζουμε την ζύμη σε βουτυρωμένες φόρμες.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 με 35 λεπτά περίπου.
Φτιάχνουμε το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τα σαβαρέν  και τα σιροπιάζουμε. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.
Όταν κρυώσουν κάνουμε μία σχισμή και με  κορνέ  τα γεμίζουμε με σαντιγί και στολίζουμε με φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου