Για 6 άτομα
ΥΛΙΚΑ:
6 φέτες φιλέτο, πάχους 3 εκ.
6 φέτες ψωμί φόρμας
Βούτυρο
½ φλιτζάνι ζωμό βοδινού
5 κουταλιές ξηρό κόκκινο κρασί
200 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι , πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δένουμε με σπάγκο τα φιλέτα για να διατηρηθεί το σχήμα τους. Κόβουμε με κούπ πατ τις φέτες ψωμιού , στη διάμετρο που έχουν τα φιλέτα , και τις ψήνουμε στην τοστιέρα. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα , σε δυνατή φωτιά , για να κάνουν αμέσως κρούστα στην επιφάνεια και μέσα να μείνουν με το αίμα τους, τα βάζουμε πάνω σε φετακια ψωμιού.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί , τον ζωμό , τα μανιτάρια , αλάτι , πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα μερικά λεπτά και προσθέτουμε στο τέλος τη κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και σερβίρουμε με πατάτες ρισολε , και σαλάτα.
(πατάτες ρισολε: καθαρίζουμε μικρές πατάτες. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι αρκετό βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες ,με σειρά. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να σιγοψηθουν , ώσπου να μαλακώσουν και ροδίσουν. Τις γυρίζουμε για να ροδίσουν παντού. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου