Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΤΟΥΡΝΕΝΤΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ


Φωτό

Για 6 άτομα

ΥΛΙΚΑ:

6 φέτες φιλέτο, πάχους 3 εκ.
6 φέτες ψωμί φόρμας
Βούτυρο
½ φλιτζάνι ζωμό βοδινού
5 κουταλιές ξηρό κόκκινο κρασί
200 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Δένουμε με σπάγκο τα φιλέτα για να διατηρηθεί το σχήμα τους. Κόβουμε με κούπ πατ τις φέτες ψωμιού , στη διάμετρο που έχουν τα φιλέτα , και τις ψήνουμε στην τοστιέρα.  Ζεσταίνουμε στο τηγάνι  λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα , σε δυνατή φωτιά , για να κάνουν αμέσως κρούστα στην επιφάνεια και μέσα να μείνουν με το αίμα τους, τα βάζουμε πάνω σε φετακια ψωμιού.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί , τον ζωμό , τα μανιτάρια , αλάτι , πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα μερικά λεπτά και προσθέτουμε στο τέλος τη κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και σερβίρουμε με πατάτες ρισολε , και σαλάτα.

(πατάτες ρισολε: καθαρίζουμε μικρές πατάτες. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι αρκετό βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες ,με σειρά. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να σιγοψηθουν , ώσπου να μαλακώσουν και ροδίσουν. Τις γυρίζουμε για να ροδίσουν παντού. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου