υλικά
ζύμη
400 gr. αλεύρι
250 gr. χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό
Ελαιόλαδο
σάλτσα
200 gr. ντοματίνια λιωμένα
Ρίγανη
Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
γέμιση
1 λουκάνικο χωριάτικο σε φέτες
1 ντομάτα σε φέτες
Πιπεριά πράσινη σε φέτες
Πιπεριά φλωρίνης σε φέτες
Φέτα
Ταμπάσκο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε προζύμι.
Διαλύουμε την μαγιά σε 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
ανακατεύουμε και αφού το σκεπάσουμε με μία πετσέτα το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να «γίνει».
Σε μία λεκάνη βάζουμε 350gr. αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε το προζύμι,το αλάτι και το νερό χλιαρό.
Ζυμώνουμε 5΄λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη,άν χρειαστεί προσθέουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια!
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες.
Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ή 3 μέρη,ανάλογα με το πόση pizza θέλουμε να φτιάξουμε
τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ,το οποίο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και τυλίγουμε με σελοφάν.
Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια.
Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα «στεφάνι» γύρω από την βάση. Περνάμε τα ντοματίνια από το multi και τα σουρώνουμε να φύγουν τα υγρά τους, άν δεν έχουμε ντοματίνια φρέσκα, χρησιμοποιούμε κονσέρβας.
Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο,την ρίγανη, και το αλάτι να πάρουν μερικές βράσεις.
Στρώνουμε την βάση σε λαδωμένο και αλευρωμένο δίσκο.
Ρίχνουμε σάλτσα ντομάτα και στρώνουμε να πάει παντού.
Τρίβουμε την φέτα.
Τέλος προσθέτουμε το λουκάνικο, τις πιπεριές και την ντομάτα ομοιόμορφα σε κάθε «κομμάτι».
Τέλος προσθέτουμε και όσο ταμπάσκο θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να λιώσει το τυρί – να αποκτήσει κρούστα και να ξεροψηθούν οι άκρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου