Υλικά:
1 κιλό σφολιάτα
μισό κιλό τυρί
1 κιλό σπανάκι
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Βράζετε το σπανάκι. Το αφήνετε να κρυώσει, το στραγγίζετε καλά με τα χέρια, και το κόβετε με μαχαίρι σε μικρά κομμάτια. Αλατίζετε το σπανάκι λίγο, διότι θα έχει μέσα το τυρί. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά. Κρατάτε λίγο για το αλυμα της πίτας πριν το φούρνισμα. Τρίβετε μέσα στα αυγά το τυρί, προσθέτετε πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε στο τυρί το σπανάκι και ανακατεύετε το μείγμα της γέμισης σας. Λειώνετε το βούτυρο και αλείφετε το ταψί σας. Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας και το αλείφετε με βούτυρο. Προσθέτετε τη γέμιση και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Αλείφετε με βούτυρο και στη συνέχεια με χτυπημένο αυγό που είχατε κρατήσει. Τρυπάτε με ένα πιρούνι την σφολιάτα και ψήνετε την πίτα σας σε φούρνο στους 160 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου