Υλικά:
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
5 πατάτες
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
2 Αυγά μόνο τον κρόκο
¼ φλιτζάνι αλεύρι
60 γρ. τυρί κομμένο σε κυβάκια
Αλάτι
πιπέρι
½ κουτ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
πανάρισμα:
2 Αυγά
1 ½ φλιτζάνι ψωμί Τριμμένο ή φρυγανιά τριμμένη
¼ γάλα φρέσκο
½ αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
βράζουμε τις πατάτες σε ένα κατσαρόλι, μέχρι να λιώσουν. Τις σουρώνουμε και τις χτυπάμε με ένα σύρμα, προσθέτοντας λίγο αλάτι και γάλα.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μπέικον και το τηγανίζουμε, να μην ξεροψηθεί πολύ. Το βγάζουμε
και το ανακατεύουμε με τον πουρέ. το αλεύρι, τους κρόκους, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Τα ανακατεύουμε καλά και τα χωρίζουμε σε 15 με 20 ίσα μέρη.
Παίρνουμε ένα - ένα τα κομμάτια πουρέ και βάζουμε στο κέντρο ένα κομμάτι τυρί. Τα κλείνουμε και τα πλάθουμε σε μπάλα.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Περνάμε τις κροκέτες, πρώτα στο αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το τριμμένο ψωμί ή την τριμμένη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε τις πατατοκροκέτες σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρουμε ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου