ΥΛΙΚΑ:
1 χταπόδι καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2-3 ξερά κρεμμυδάκια χοντροκομμένα στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι θυμάρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.
Έπειτα, προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
Μετά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα ώστε να μην φεύγουν οι υδρατμοί και βράζουμε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά για 50 περίπου λεπτά.
Όταν δούμε ότι το κρασάτο χταπόδι έχει μαλακώσει, είμαστε έτοιμοι!
Καλή όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου