υλικά
1 χταπόδι περίπου κιλό
1/2 φλυτζανιού ξύδι λευκό
400 gr. κοφτό μακαρονάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 φλυτζάνι κρασί λευκό
1 φλυτζάνι ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
7 κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μέτρια κομμάτια.
Βάζουμε το χταπόδι με 1/2 φλυτζάνι νερό, το ξύδι και τους κόκκους πιπεριού να βράσει.
Το βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
Σε μία κατσαρόλα πλατιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το χταπόδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σωταριστούν.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1′ λεπτό να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, την ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι.
Προσθέτουμε 4 φλυτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να βράσει.
Προσθέτουμε το μακαρονάκι.
Πρέπει να προσέχουμε, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να βράσει το μακαρονάκι, γιατί κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.
Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό, ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου