Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΙΜΑΜ ΜΠΑ’Ι’ΛΝΤΙ


Φωτό

Υλικά:

6 μεγάλες μελιτζάνες
4 ντομάτες ώριμες
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκια ρίγανη
Αλάτι
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις μελιτζάνες.
Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση και αδειάζουμε με ενα κουταλάκι την εσωτερική τους ψίχα.
Βάζουμε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και από τις 2 πλευρές.
Ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες, τα σκόρδα σε λεπτές φέτες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε κύβους.
Προσθέτουμε στα ψιλοκομμένα λαχανικά την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, αρκετά φύλλα φρέσκια ρίγανης και ελαιόλαδο.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις μελιτζάνες την μια δίπλα στην άλλη και τις αλατοπιπερώνουμε.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με την γέμιση.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο τις μελιτζάνες και προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ¼ φλυτζάνι νερό.
Ψήνουμε το ιμάμ για 45-50 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
Σερβίρουμε το ιμαμ με τυρί φέτα, ζεστό ή κρύο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου