![Φωτό](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRG17F1T_4nf2t4Srm3jkHO0_kjwoqlWoquFlowxsjaAEv2sqjHp9Li8r1l7hSUnBu22uZKuZihCleXRw9G_PHa437MX-G0DLuyNlsm12YehIEjlXTbk2Wtc4uVlEpRgV_SDJHy18wuGob/w276-h207-p-no/KOLOKYUIA+GEMISTA.jpg)
Για 6 άτομα
Υλικά:
1 ½ κιλό μέτρια κολοκύθια
650 γρ. κιμά
½ φλιτζάνι ρύζι
2 κουταλιές συν ½ φλιτζάνι βούτυρο
Αλάτι , πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι τριμμένο δυόσμο
νερό ή ζωμό
3 αυγά
1 λεμόνι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Ξύνουμε τα κολοκύθια , τα πλένουμε και αφερουμε την ψίχα με το ειδικό εργαλείο. Αναμειγνύουμε τον κιμά , το ρύζι , 2 κουταλιές βούτυρο , αλάτι , πιπέρι. Γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε χαμηλή κατσαρόλα. Τα πασπαλίζουμε με το σκόρδο και τον δυόσμο. προσθέτουμε νερό ή ζωμό από κρέας και ½ φλιτζάνι βούτυρο ώστε να τα σκεπάσει. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα κολοκύθια να σιγοψηθουν για 40 λεπτά περίπου. Δένουμε τον ζωμό με αυγολέμονο από 3 αυγά , και χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου