Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΡΟΣΤ ΜΠΙΦ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ




Υλικά:

1 κιλο φιλέτο σπάλας
40 gr. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο
½ κουταλιά της σούπας θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο
Χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
10 πατάτες baby
6 καρότα
4 κρεμμύδια
½ φλυτζάνι λευκό κρασί
1 φλυτζάνι ζωμό βοδινού
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
1 φλυτζανιού ζωμό βοδινού
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1½ κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές να θωρακιστεί καλά και να κάνει κρούστα. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις πατάτες στην μέση. Τα τοποθετούμε σε γάστρα ή πυρίμαχο σκεύος.
Προσθετουμε το κρασί και τον ζωμό βοδινού. Πασπαλίζουμε τα λαχανικά με πιπέρι, θυμάρι και αλάτι Αφαιρούμε το πράσινο φύτρο από τα σκόρδα. Βράζουμε τις σκελίδες του σκόρδου να μαλακώσουν και τις πολτοποιούμε. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον πολτό του σκόρδου και την μουστάρδα. Με αυτό το μείγμα αλείφουμε το φιλέτο. Αναμειγνύουμε την φρυγανιά, με το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το χοντροτριμμένο πιπέρι. Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε όλο το πάνω μέρος του μοσχαριού, πατώντας το καλά με το χέρι μέχρι να κολλήσει στο φιλέτο. Ακουμπάμε το φιλέτο πάνω στα λαχανικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C Κελσίου για 35′ λεπτά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου και ψήνουμε άλλα 25′ λεπτά στους 180° C Κελσίου. Αν θέλετε το κρέας καλοψημένο, σκεπάστε το φιλέτο με αλουμινόχαρτο και ψήστε άλλα 30′στους 180° C Κελσίου, μόνο του χωρίς τα λαχανικά. Πρίν σερβίρουμε αφήνουμε το φιλέτο να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 30′ λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και τα υγρά από το φαγητό. Τα υγρά θα είναι περίπου 1 φλυτζάνι. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το φιλέτο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες, με συνοδεία από τα ψητά λαχανικά και σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου