Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΟΥΖΟΥ


Φωτό

Υλικά:
Πλοκάμια από φρέσκα καλαμαράκια
για το κουρκούτι ούζου
6 στίγματα σαφράν
4-5 κουταλιές της σούπας ούζο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλυτζάνι σόδα κουτι
Θυμάρι
Αλάτι
Αλεύρι που φουσκωνει
λαδι για το τηγάνισμα
για την σως
1 πορτοκαλι για τον χυμο του
1 λεμονι για τον χυμο του
1 κουταλάκι μουσταρδα
1/4 φλυτζανιού λαδι
Εκτέλεση:
κουρκούτι ούζου
Σε ένα μπώλ βάζουμε το ούζο με τα στίγματα να μουλιάσουν για 5′ λεπτά.
Προσθέτουμε στο μπώλ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, το αλεύρι, τόσο μέχρι να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό, ο οποίος θα στέκεται πάνω στα πλοκάμια.
σως
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ ή μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη κρέμα.
Προσθέτουμε 1 – 2 στίγματα σαφράν πριν σερβίρουμε.

κροκέτες
Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο να κάψει.
Αλευρώνουμε τα πλοκάμια, τα οποία έχουμε αφήσει να στραγγίσουν καλά.
Ρίχνουμε τα πλοκάμια στο κουρκούτι ένα ένα και με την βοήθεια ενός πιρουνιού τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι και δημιουργούμε κροκέτες.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να χρυσαφίσουν.
Ακουμπάμε τις κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί, να «τραβήξει» το περιττό λάδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου