Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Φωτό

Υλικά:

4 αβγά
5 ασπράδια αβγών
λίγη ρίγανη
1 σφιχτή ντομάτα
½  φλιτζάνι  αρακά
3 σπαράγγια
150 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
3 κολοκυθάκια
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
½  ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα
αλάτι
Πιπέρι


 Εκτέλεση:

Παίρνουμε τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα τρίβουμε, στον τρίφτη. Τρίβουμε και τα καρότα, και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, και την ντομάτα. Βράζουμε τον αρακά και τα σπαράγγια στον ατμό για 4 με 5 λεπτά. Στύβουμε καλά για να φύγουν τα υγρά από τα κολοκυθάκια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Χτυπάμε σε ένα μπολ όλα τα αυγά μαζί με τα ασπράδια. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και αλατοπιπερονουμε. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψί αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει. Ψήνουμε την ομελέτα μας  για 30  λεπτά περίπου  μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της
Αν είστε ειδικοί στο γύρισμα ομελέτας, σε τηγάνι, χωρίς να σας πέσει στο πάτωμα, τότε κάνετε το εξής:  παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το πασαλείβετε με λίγο λάδι. Αφού κάψει καλά, ρίχνετε το μείγμα μέσα και ανακατεύετε με μια ξύλινη σπάτουλα για λίγο να απορροφηθούν τα πολλά υγρά, ώστε να μπορέσετε να την γυρίσετε μόλις ψηθεί από την μια μεριά. Τώρα αφού καταφέρατε να την γυρίσετε, μόλις ψηθεί και από την άλλη μεριά, την βάζετε πάνω σε μια λαδόκολλα και την γυρνάτε  σε ρολό και την πιέζετε με την λαδόκολλα. Προσοχή μην κάψετε τα χέρια σας. Βάλτε την σε μια μακρόστενη πιατέλα και κόψτε την σε λοξές φέτες.
Αν θέλετε ρίχνετε πάνω στο ρολό ομελέτας και μια λωρίδα από σάλτσα ντομάτας.
Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου