Υλικά:
1 φρατζόλα ψωμί (κρατάμε μόνο την ψίχα)
3 σκελίδες σκόρδο ( λιωμένο)
Ελαιόλαδο όσο χρειαστεί
4 – 5 κουτ. Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε και στύβουμε πολύ καλά το ψωμί. Το βάζουμε μέσα στο μπλέντερ, ρίχνουμε, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο λιωμένο. Ενώ τα χτυπάμε στο μπλέντερ, ρίχνουμε εναλλάξ, λάδι και ξύδι, μέχρι να πετιχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα ( κρέμα) όχι πολύ πηχτή. Αν μας πήξει ρίχνουμε ελάχιστο νερό για να την αραιώσουμε.
Μαζί με μπακαλιάρο κουρκούτι ή τηγανιτό όπως είναι και το έθιμο.
Την συνταγή για μπακαλιάρο θα την βρείτε στο άλμπουμ ( ψάρια – θαλασσινά )
« μικρός είχα μια απορία. Γιατί η μητέρα μου, στην γιορτή μου, του ευαγγελισμού έφτιαχνε πάντα μπακαλιάρο σκορδαλιά, και όχι μακαρόνια με κιμά όπως στου αδελφού μου την γιορτή»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου