Υλικά:
5 μέτριες πατάτες
4 κουτ. σούπας. ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
4 κουτ. σούπας ξίδι
Αλάτι
πιπέρι
Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι νερό να βράσει, και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες με λίγο αλάτι, εφόσον τις έχουμε καθαρίσει και κόψει σε κομματάκια μικρά.
Μέχρι να γίνουν οι πατάτες, λιώνουμε το σκόρδο, για να το έχουμε έτοιμο. Όταν βράσουν οι πατάτες, τις βάζουμε στο πολυμιξερ λαχανικών αν έχουμε ή ότι άλλο διαθέτουμε, για να τις κάνουμε αλοιφή. Ενώ τις χτυπάμε στο μίξερ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και το σκόρδο. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά και εναλλάξ λάδι και ξύδι.
Όταν γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα, τότε η σκορδαλιά σας είναι έτοιμη.
Καλή σας όρεξη μαζί με μπακαλιάρο κουρκούτι ή τηγανιτό
Την συνταγή για μπακαλιάρο θα την βρείτε στο άλμπουμ ( ψάρια – θαλασσινά )
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου