Υλικά:
250 γρ. μαργαρίνη
1 πακέτο ζάχαρη άχνη 500 γρ.
2 αυγά ελαφρός χτυπημένα
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
4 κουταλάκια σούπας κακάο κοσκινισμένο
80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
2 βανίλιες
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
850 γρ παγωτό βανίλια ( βλέπε άλμπουμ παγωτά )
Λαδόκολλα
αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ σπάμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα πτι μπερ. Κρατάμε 6 ολόκληρα. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ, τις βανίλιες, καρύδια, ούζο και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα κατσαρόλι, με χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει, προσθέτουμε το κακάο, το διαλύουμε και κατόπιν τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με σύρμα και μόλις γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα τα υλικά, βγάζουμε το κατσαρόλι από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφήσουν. Αμέσως μετά τα αδειάζουμε στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, για να ενωθούν. Έπειτα σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε για ½ ώρα στο ψυγείο, να σφίξει. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και παίρνουμε το ένα κομμάτι. Απλώνουμε τη μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε το μείγμα κατά μήκος. Το πατάμε με τα χέρια μας, φτιάχνοντας ένα παραλληλόγραμμο, στη μέση βάζουμε το παγωτό και το τυλίγουμε σε ρολό, ώστε να του δώσουμε το σχήμα κορμού. Το τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τον δεύτερο κορμό. Αφού σφίξουν ξεφορμάρουμε τους κορμούς και τους σερβίρουμε. Αν θέλουμε αντί για παγωτό βανίλια , βάζουμε παγωτό σοκολάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου