Λουκάνικο χωριάτικο
4 μαρούλια
Χόρτα αρεσκιας μας
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Άνιθο ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό κρέατος
3/4 φλυτζανιού κρασί λευκό
Αλάτι
Πιπέρι
Eλαιόλαδο
Χυμό 2 λεμονιών
Εκτέλεση:
Χοντροκόβουμε τα μαρούλια και τα υπόλοιπα χορταρικά και τα ζεματάμε σε άφθονο καυτό νερό για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λουκάνικά μέχρι να πιάσουν κρούστα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα χορταρικά και τον άνιθο.
Προσθέτουμε το ζωμό, (άν χρειαστει προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι) αλατοπίπερο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα του.
Τέλος προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου