Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ


Φωτό


υλικά

500 gr. μανιτάρια
3 μαρούλια μεγάλα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
1 ματσάκι άνηθο
1 lt ζωμό λαχανικών
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 αυγά
2 λεμόνια

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράσει.
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα μαρούλια, τα οποία τα ζεματάμε για 5-10 λεπτά,
ανάλογα πόσο τρυφερά είναι στο καυτό νερό και τα βάζουμε σε στραγγιστό να στραγγίσουν από τα νερά τους.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσινα μέρη τους, το πράσο και τον άνιθο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα μανιτάρια, για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μαρούλια και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον άνιθο, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια, αν χρεαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ώστε να έχει υγρά.
Μόλις γίνει το φαγητό, κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπώντας τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό 2 λεμονιών και σταδιακά
περίπου 1 φλυτζάνι από τα υγρά του φαγητού.
Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμο και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού!
Σερβίρετε ζεστή με μπόλικο λεμόνι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου