Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΦΡΙΚΑΣΕ


Φωτό

Για 6 άτομα

Υλικά:

6 αγκινάρες
½ φλιτζάνι βούτυρο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Άνηθο ψιλοκομμένο
1 γεμάτη κουταλιά αλεύρι
1 κιλό αρακά
Αλάτι , πιπέρι
3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
2 κρόκους αυγών
1 λεμόνι για τον χυμό
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις αγκινάρες . τις χωρίζουμε στη μέση και τις ρίχνουμε αμέσως σε νερό με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.  Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια , ώσπου να μαραθούν. Ρίχνουμε άνηθο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τις αγκινάρες , στραγγισμένες , τον αρακά , αλάτι και πιπέρι.  Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για ½ ώρα περίπου. Δένουμε το ζωμό με τους κρόκους και το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου