Για 5 άτομα
Υλικά:
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 φρυγανιές ή 3 φέτες ψίχα ψωμιού
½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί ( ξηρό)
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Αλάτι , πιπέρι
Κύμινο
Λάδι ή βούτυρο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τις φρυγανιές με το νερό και το κρασί. Ανακατεύουμε το κιμά , την φρυγανιά , το αυγό , το σκόρδο 1 κουταλάκι αλάτι , λίγο πιπέρι , και κύμινο.
Χτυπάμε καλά το μείγμα το πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε . σε ½ φλιτζάνι λάδι ή βούτυρο. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτα και με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι.
Για να γίνει το φαγητό πιο ελαφρύ , βάζουμε τα σουτζουκάκια αφού τα πλάσουμε , σε ένα ταψί και τα μισοψήνουμε στο φούρνο. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε άλλο ταψί , ή πλένουμε το ίδιο και τα ξανά τοποθετούμε μέσα σε αυτό. Φτιάχνουμε μια αραιή σάλτσα ντομάτας και εκτός τα υπόλοιπα υλικά που βάζουμε , ρίχνουμε και κύμινο. Αφού την αφήσουμε για ½ ώρα να βράσει , η σάλτσα μας είναι έτοιμη και αραιή. Την περιχύνουμε πάνω στα σουτζουκάκια , σχεδόν να τα σκεπάσει. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου