Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ


Φωτό

Για 5 άτομα

Υλικά:

½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 φρυγανιές ή 3 φέτες ψίχα ψωμιού
½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί ( ξηρό)
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Αλάτι , πιπέρι
Κύμινο
Λάδι ή βούτυρο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε τις φρυγανιές με το νερό και το κρασί.  Ανακατεύουμε το κιμά , την φρυγανιά , το αυγό , το σκόρδο 1 κουταλάκι αλάτι , λίγο πιπέρι , και κύμινο.
Χτυπάμε καλά το μείγμα το πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε . σε ½ φλιτζάνι λάδι ή βούτυρο.  Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτα και με πατάτες τηγανιτές ή  πιλάφι.

Για να γίνει το φαγητό πιο ελαφρύ , βάζουμε τα σουτζουκάκια αφού τα πλάσουμε ,  σε ένα ταψί και τα μισοψήνουμε στο φούρνο. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε άλλο ταψί , ή πλένουμε το ίδιο και τα ξανά τοποθετούμε μέσα σε αυτό. Φτιάχνουμε μια αραιή σάλτσα ντομάτας και εκτός τα υπόλοιπα υλικά που βάζουμε , ρίχνουμε και κύμινο. Αφού την αφήσουμε για ½ ώρα να βράσει ,  η  σάλτσα μας είναι έτοιμη και αραιή. Την  περιχύνουμε πάνω στα σουτζουκάκια , σχεδόν να τα σκεπάσει.  Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε  για 30 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου