Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ


Φωτό

Υλικά:

για 30-40 λουκουμάδες
250 gr. αλεύρι φαρίνα
4 gr. μαγιά σε ξερή
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 3/4 φλυτζάνια νερό χλιαρό
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε όλα τα στέρεα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε το χλιαρό νερό σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό. Σκεπάζουμε το χυλό και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40′ λεπτά. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί πολύ καλά. Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί σε μία πιατέλα.
Παίρνουμε ένα κουτάλι, μία τρυπητή κουτάλα και ένα ποτήρι νερό δίπλα μας και ξεκινάμε να τηγανίζουμε. Βουτάμε το χέρι μέσα στο μείγμα, πιάνουμε το μείγμα και το πιέζουμε ώστε να βγεί από την πάνω πλευρά της γροθιάς μας μείγμα. Με το κουτάλι παίρνουμε μείγμα, περίπου μισό κουτάλι, και το ρίχνουμε στο λάδι. Ρίχνουμε κάθε φορά 6-7 λουκουμάδες, για να ψηθούν σωστά. Κάθε φορά βουτάμε το κουτάλι στο νερό. Μόλις χρυσοροδίσουν οι λουκουμάδες τους ακουμπάμε στο χαρτί. Πρίν κρυώσουν οι λουκουμάδες τους περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου