Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ


Φωτό

Υλικά:

8 λεμόνια η φλούδα να είναι  χονδρή
1 μπουκάλι βότκα
2 φλιτζάνια  ζάχαρη
3/5  φλιτζάνια  νερό

Εκτέλεση:

•  Πλένουμε καλά τα λεμόνια. Με ένα μικρό μαχαιράκι αφαιρούμε την φλούδα από τα λεμόνια με προσοχή να μην αφήσουμε πάνω τους από το άσπρο μέρος, διότι θα πικρίζει.
•  Βάζουμε σε ένα βάζο την μισή φιάλη με την βότκα και προσθέτουμε τις φλούδες από τα λεμόνια.  Βάζουμε το καπάκι στο βάζο και το κλείνουμε πολύ καλά και το αποθηκεύουμε σε σκοτεινό μέρος για 40 με 50 μέρες.
Όταν φτάσουμε στις 40 με 50 μέρες, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 4-5 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Ρίχνουμε μέσα στο βάζο με το λιμοντσελο, το σιρόπι με την υπόλοιπη βότκα και το ξανακλείνουμε πάλι πολύ καλά για άλλες 40 με 50 μέρες, σε σκοτεινό μέρος.
Όταν έρθει η στιγμή, περνάμε το λιμοντσελο από ψιλό σουρωτήρι και καλύτερα από χάρτινο φίλτρο, που χρεισημοποιουμε για καφέ, και το βάζουμε μέσα  σε μπουκάλια..

Μπορούμε να φτιάξουμε και με πορτοκάλια

Πίνεται παγωμένο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου