Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ


Φωτό

Υλικά:

Για την βάση
½ πακέτο φύλλο κανταΐφι
150γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα
1 φλιτζάνι  φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα και χοντροσπασμένα
1 φλιτζάνι  νερό
2 φλιτζάνι  ζάχαρη

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
3 κουταλιές σούπας  κορν φλάουρ
4 κρόκοι αυγών
1 ½ φλιτζάνι   ζάχαρη
½ φλιτζάνι λικερ
Λίγο ξύσμα λεμονιού

Για την σαντιγί
600ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
1 φλ. ζάχαρη άχνη

Για την βάση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.   Ανοίγουμε με τα χέρια μας το κανταΐφι για να αφρατέψει και το απλώνουμε σε ένα μέτριο ταψί.  Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με τα μισά φιστίκια και το ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.  Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά το νερό με την ζάχαρη, για 3-4 λεπτά, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε. Αφού έχει κρυώσει το κανταΐφι, το σιροπιάζουμε όσο το σιρόπι είναι καυτό.
Για την κρέμα:
Κρατάμε ½ φλ. γάλα στην άκρη και ανακατεύουμε σε αυτό το κορν  φλάουρ και τους κρόκους.   Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη. Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.  Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού, ομογενοποιούμε ανακατεύοντας και απλώνουμε την κρέμα ζεστή πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι.  Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Σαντιγί:  Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να έχουμε μια σφικτή σαντιγί. Με την βοήθεια ενός κουταλιού, απλώνουμε την σαντιγί στο εκμέκ, πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου