Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Εύκολος κορμός με κρέμα πατισερί και σαβαγιάρ


 

Υλικά:

 

Για την κρέμα πατισερί

150 γρ. σαντιγί

500 γρ. γάλα

120 γρ. ζάχαρη

  60 γρ. κορν φλάορ

  50 γρ. βούτυρο

    2 αβγά

Λίγο άρωμα βανίλιας

 

Για την σαντιγί:

450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

  40 γρ. ζάχαρη άχνη

Λίγο άρωμα βανίλιας

 

Για την σύνθεση

  24 τεμ. Μπισκότα σαβαγιάρ

100 γρ. καφέ espresso

    2 κ.σ. ζάχαρη

  20 γρ. γάλα

  20 γρ. κονιάκ

Ελάχιστο κακάο για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

 

Για την κρέμα πατισερί

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα αβγά, την ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το κορν φλάορ, βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε έως να πήξει η κρέμα μας.

Όταν αρχίσει να φουσκαλιάζει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το άρωμα  βανίλιας, και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας. 

 

Μεταφέρουμε σε ένα φαρδύ σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη.  Αφήνουμε στην άκρη  να κρυώσει καλά.

 

Για την σαντιγί:  Για να έχουμε μια τέλεια σαντιγί, πρέπει η κρέμα γάλακτος και το σκεύος να είναι παγωμένα.

 

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, άχνη, βανίλια και χτυπάμε ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα σε δυνατή. Όταν θα δημιουργούνται κορυφές, είναι έτοιμη η σαντιγί μας. Την αφήνουμε στο ψυγείο έως να την χρησιμοποιούμε.

 

Όταν κρυώσει η κρέμα πατισερί, τη χτυπάμε με το μίξερ για να αφρατεψει. Προσθέτουμε  150 γρ. από τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

 

Για την σύνθεση: βάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ espresso, ζάχαρη, γάλα, το κονιάκ και  ανακατεύουμε. Βάζουμε στον πάγκο ένα αντικολλητικό χαρτί.

Βουτάμε τα σαβαγιαρ γρήγορα στον καφέ να μην μας μουλιάσουν. Στρώνουμε τρία σε κάθε σειρά.

 

Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα μπισκότα την κρέμα πατισερί. (Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς ή ψιλοκομμένη κομπόστα).Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να παγώσει καλά. 

 

Βγάζουμε από το ψυγείο και γαρνίρουμε τον κορμό μας, βάζοντας την σαντιγί σε ένα κορνέ ή καλύπτοντας με μια σπάτουλα. Τέλος αφήνουμε άλλες 3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.  

 

Βγάζουμε από το ψυγείο και κοσκινίζουμε με λίγο κακάο από πάνω. Τέλος κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Καλή  επιτυχία  και καλή απόλαυση!!!

https://youtu.be/rj7WLr3wDPk


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου