Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Σπέσιαλ προφιτερόλ με σαβαγιάρ σκέτη απόλαυση


 

Υλικά:

 

Για την κρέμα σοκολάτας:

   70 γρ. κορν φλάουρ

130 γρ. κακάο κοσκινισμένο

140 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια

250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος (σε κομματάκια)

250 γρ. ζάχαρη

700 γρ. γάλα

    2 στικ βανίλιας

 

Για την κρέμα πατησερί

200 γρ. σαντιγί

600 γρ. γάλα

150 γρ. ζάχαρη

  60 γρ. κορν φλάορ

  60 γρ. βούτυρο

    2 αβγά

    1 στικ βανίλιας

 

Για την σαντιγί:

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

    2 κ.γ. κόρν φλάουρ

    3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

    2 στικ βανίλιας

 

Για τα σαβαγιάρ

200 γρ. σαβαγιάρ

100 γρ. γάλα

  60 γρ. κονιάκ

 

Εκτέλεση:

 

Για την κρέμα σοκολάτας:  Βάζουμε σε ένα μπολ το 1/3 από το γάλα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός, να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα μαζί με το κακάο, την κουβερτούρα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα έως να πάρει βράση.

Προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και  ανακατεύουμε γρήγορα να μην μας σβολιάσει το μείγμα μας. 

 

Μόλις πήξει η  κρέμα, είναι έτοιμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια  και ανακατεύουμε συνεχώς έως  να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. 

 

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη  και  αφήνουμε να κρυώσει.  

 

Για την κρέμα πατησερί

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα αβγά, την ζάχαρη, το κορν φλάορ, και ανακατεύουμε έως να πήξει η κρέμα μας.

Όταν αρχίσει να φουσκαλιάζει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την βανίλια το  βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας. 

 

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.  Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.

 

Για την σαντιγί:  Για να έχουμε μια τέλεια σαντιγί, πρέπει η κρέμα γάλακτος να βγει από το ψυγείο την στιγμή που θα την δουλέψουμε, επίσης να έχουμε βάλει και το σκεύος 15 λεπτά  πριν στο ψυγείο.

 

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα σε δυνατή. Όταν θα δημιουργούνται κορυφές, είναι έτοιμη η σαντιγί μας. Την αφήνουμε στο ψυγείο έως να την χρησιμοποιούμε.

 

Όταν κρυώσει η κρέμα πατησερί,  χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, προσθέτουμε 200 γρ. από  τη σαντιγί που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

 

Για την σύνθεση: Στρώνουμε λίγο από την κρέμα στον πάτο του πυρέξ. Σε ένα μπολ  ρίχνουμε το γάλα, το κονιάκ και ανακατεύουμε. Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα ένα , στο μπολ με το γάλα και το κονιάκ. (Ελάχιστα να μην μας μουλιάσουν).  Τα στρώνουμε σε σειρά σε ένα πυρέξ.  

 

Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα πατησερί και απλώνουμε ομοιόμορφα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.  Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα σοκολάτας, χτυπάμε με σύρμα να αφρατέψει. Απλώνουμε στρώνοντας ομοιόμορφα. Αφήνουμε πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά και γαρνίρουμε με την σαντιγί.

 

Τέλος αφήνουμε άλλες 3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει και ύστερα απολαμβάνουμε.

 

Καλή  επιτυχία  και καλή απόλαυση!!!

  https://youtu.be/WoS9y_Pz6-4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου