Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Αφράτο ψωμί μπριός


 

Υλικά:

 

600 γρ. αλεύρι μαλακό

350 γρ. βούτυρο

90 γρ. γάλα

  5 αβγά

15 γρ. αλάτι

  8 γρ. μαγιά ξηρή

20 γρ. ζάχαρη

Το βούτυρο, γάλα, αβγά, σε θερμοκρασία. δωματίου.

 

Εκτέλεση:

 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα με τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.  Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το γάλα με την μαγιά.

 

Χτυπάμε με το φτερό έως  να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.  Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι.   Όταν έχει απορροφηθεί το αλεύρι και έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, σταματάμε το μίξερ  αφαιρούμε το φτερό και βάζουμε τον γάντζο.

 

Συνεχίζουμε πάλι το χτύπημα και προσθέτουμε λίγο  βούτυρο και όταν ομογενοποιηθεί στη ζύμη ρίχνουμε άλλο λίγο. Κάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο βούτυρο. Ήρθε η ώρα να ρίξουμε το αλάτι.

 

Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για 15 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.  Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.  Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα  στο ψυγείο να ξεκουραστεί.   

 

Βγάζουμε τη ζύμη μας από το ψυγείο, την ζυμώνουμε λίγο και την στρώνουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα.  Αλείφουμε με το αβγό και αφήνουμε σκεπάζοντας με μια πετσέτα  στην άκρη για 30 λεπτά  μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.  Φυσικά ο χρόνος εξαρτάται από την θερμοκρασία του δωματίου.

 

Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, αλείφουμε πάλι με αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς  και για 50 λεπτά περίπου.  

 

Όταν μπήξουμε ένα μαχαιράκι και βγει καθαρό τότε το ψωμί μας είναι έτοιμο.  Βγάζουμε από το φούρνο, το βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει για να το απολαύσουμε.  

 

Χρειαζόμαστε μια φόρμα 35 Χ 12 εκ. Μπορούμε να το συνδυάσουμε σε διάφορες παρασκευές όπως για τοστ, σάντουιτς κ.λπ. 

 

Καλή σας επιτυχία!!!  

https://youtu.be/S6Z0iRZJxh4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου