Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Εύκολα απολαυστικά μάφινς ( muffins )με σφολιάτα


 

Υλικά για 18 μάφινς ( muffins )

 

1 φύλλο σφολιάτα

200 γρ. μπέικον

100 γρ. τυρί Έμμενταλ  ή Γκούντα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

3 αυγά

50 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

Αλάτι – πιπέρι – πάπρικα γλυκιά

 

Εκτέλεση

 

Κόβουμε το μπέικον και το τυρί σε μικρό καρεδάκι.  Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε το μπέικον. 

 

Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και αφήνουμε στην άκρη.  Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο τις θήκες για μάφινς.

 

Κόβουμε με ένα κουπ πατ,  τη σφολιάτα, σε 12 στρογγυλά κομμάτια.   Η  ζύμη που θα μας περισσέψει, την ανοίγουμε με έναν πλάστη και κόβουμε 12 ποιο μικρά  κομμάτια.

 

Στρώνουμε στις θήκες την σφολιάτα έτσι ώστε να καλύπτει τα πλαϊνά.  Γεμίζουμε με το μείγμα μας, λίγο ποιο πάνω από τη μέση. Τοποθετούμε τα μικρά κομμάτια σφολιάτας από πάνω. 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά στην μεσαία θέση του φούρνου.  Τα βγάζουμε από το φούρνο και όταν κρυώσουν λίγο τα απολαμβάνουμε.

 

Καλή επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/NGz40JBtQJY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου