Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Αφράτη μούς πραλίνα φουντουκιού με δυο υλικά


Υλικά

 

440 γρ. πραλίνα φουντουκιού

550 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε  ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, συμπληρώνουμε λίγο νερό ώστε να δημιουργήσουμε Μπεν Μαρί.   Τοποθετούμε επάνω ένα μπολ ινοξ και προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύουμε ισα – ισα μέχρι να λιώσει. βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

 

Έχουμε βάλει στο ψυγείο ένα άλλο μπολ για να κρυώσει.  Στο παγωμένο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και ύστερα σε δυνατή. Όταν η κρέμα γάλακτος   γίνει σαντιγί  και  δημιουργηθούν κορυφές, σταματάμε το χτύπημα.

 

Προσθέτουμε 2 – 3 κουταλιές  στην πραλίνα και ανακατεύουμε σιγά – σιγά από κάτω προς τα πάνω με μια μαρίζ.  Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τον ίδιο ρυθμό, με αργές κινήσεις και από κάτω προς τα πάνω.  

 

Μοιράζουμε την μούς σε 6 μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.  Αν θέλουμε γαρνίρουμε από πάνω με τρίμα σοκολάτας, μπισκότα ή ότι άλλο μας αρέσει.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!   

 

https://youtu.be/yv5el4_uTxo

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου