Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Εύκολη κρέμα καραμελέ χωρίς φούρνισμα


 

Για 6 φορμάικα

 

Υλικά

 

80 γρ. ζάχαρη (για τη καραμέλα)

700 γρ. γάλα

70 γρ. ζάχαρη

1 κρόκο αβγού

6 γρ. ζελατίνα ( φύλλα)

2 βανιλινες

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν.  Βάζουμε  ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και  προσθέτουμε τη ζάχαρη. 

 

Ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να έχουμε ένα χρυσαφί χρώμα.  (δεν αφήνουμε να σκουρύνει διότι θα μας πικρίσει.)  μοιράζουμε την καραμέλα σε έξι φορμάικα. 

 

Σε ένα κατσαρόλι  ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον κρόκο αβγού και ανακατεύουμε.   Προσθέτουμε το γάλα και τις βανιλινες.   Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε και πριν φτάσει σε βρασμό, βγάζουμε από τη φωτιά.  Αν έχουμε θερμόμετρο θερμοκρασίας, αφήνουμε να φτάσει στους 70 βαθμούς. 

 

Στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο μείγμα.  Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.  Μοιράζουμε το μείγμα στα  φορμάικα και αφήνουμε στο πάγκο για 30 λεπτά.   Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες να παγώσουν καλά. 

 

Με ένα μαχαιράκι ξεφορμάρουμε γύρο – γύρο στα φορμάικα και αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.   Είναι μια εύκολη κρέμα καραμελέ, τέλεια σε υφή και γεύση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από του εμπορίου.  Θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!   

 https://youtu.be/DOUGNXaX7jI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου