Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Αφράτα ψωμάκια για μπέργκερ


 

Υλικά

 

300 γρ.  αλεύρι γ.ο.χ.

100 γρ. γάλα χλιαρό

50 γρ. νερό χλιαρό

10 γρ. ξερή μαγιά

4 κ.σ. βούτυρο  (λιωμένο)

1 πρέζα  αλάτι

2 κ.γ. ζάχαρη

1 αυγό

1 κρόκο  αραιωμένο με μια  κ.σ. νερό

Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα, νερό, ζάχαρη και την μαγιά.  Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10  λεπτά να αφρίσει. 

 

Προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο και ανακατεύουμε.  Ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι με το αλάτι. Όταν θα απορροφάται το αλεύρι θα ρίχνουμε ξανά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.  Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη  να μην κολλάει στα χέρια μας.  

 

Αν χρειαστεί  προσθέτουμε  λίγο αλεύρι ώστε να ξεκολλήσει από τα χέρια μας.

Χωρίζουμε  σε 4 ισα κομμάτια.  Τα πλάθουμε σε στρογγυλά  ψωμάκια.

 

Στρώνουμε  αντικολλητικό χαρτί  σε ένα ταψί  και τα τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους.  Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε  να διπλασιαστούν σε όγκο για 20 λεπτά.  

 

Τα περνάμε με τον αραιωμένο κρόκο και  πασπαλίζουμε (προαιρετικά)  με σουσάμι.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200  βαθμούς και για  15 - 20 λεπτά περίπου.  Όταν ροδίσουν  τα βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα για χρήση.

 

Καλή επιτυχία!!! 

 

https://youtu.be/BqnCNI1vyq8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου