Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Μαγειρίτσα με μανιτάρια


 

Υλικά

 

500 γρ. μανιτάρια άσπρα κομμένα στα 4 ανάλογα το μέγεθος

100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι  ψιλοκομμένο

200 γρ. μαρούλι   χοντροκομμένο

20 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένο

1300 γρ. ζωμό κοτόπουλου

70 γρ.  ελαιόλαδο

3 κρόκοι  αβγών

1 αβγό

30 γρ. κορν φλάουρ

Από 2 λεμόνια το χυμό τους

Αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

βάζουμε να ζεσταθεί στη φωτιά ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε 50 γρ. λάδι. Σοτάρουμε τα μανιτάρια με ελάχιστο αλάτι έως να πάρουν ένα σκούρο  χρώμα.  

 

Προσθέτουμε το λευκό  μέρος από το  φρέσκο  κρεμμυδάκι  και σοτάρουμε  σε μέτρια  φωτιά για  4-5 λεπτά ακόμα.  Στα 3 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει.

 

 Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου μέσα στα   σοταρισμένα μανιτάρια. Πιπέρι και  όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.  Προσθέτουμε το μαρούλι με το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια.

 

Διαλύουμε σε ένα μπολ το κορν φλαουρ με το λεμόνι.  Βάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και ρίχνουμε ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει η σούπα μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό ακόμη.     

 

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, χτυπάμε με ένα σύρμα και ρίχνουμε σιγά – σιγά ανακατεύοντας, υγρό από την σούπα. 

 

Ρίχνουμε μέσα στη σούπα το μείγμα των κρόκων  και  μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά έως να φτάσει σε βρασμό  η σούπα μας. Μην μας βράσει πολύ διότι μπορεί η σούπα μας, να κόψει.  

 

Τέλος  προσθέτουμε τον άνηθο.  Αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο  αλάτι.  

 

Καλή επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/1cwUov-xnDE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου