Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Μαγειρίτσα


 

Υλικά

 

1 κιλό συκωταριά αρνίσια

250 γρ. μαρούλι  χοντροκομμένο

200 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι  ψιλοκομμένο

70 γρ. άνηθο  ψιλοκομμένο

250 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένο

70 γρ.  ελαιόλαδο

1800 γρ. ζωμό κοτόπουλου

150 γρ. λευκό κρασί

1 αβγό

4 κρόκους αβγών

30 γρ. κορν φλάουρ

Από 2 λεμόνια το χυμό τους

Λίγη  ρίγανη

Αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε μια κατσαρόλα νερό πάνω στη φωτιά να βράσει.  Ρίχνουμε μέσα την συκωταριά και αφήνουμε για 10-15 λεπτά να βράσουν.  Ξαφρίζουμε ανά διαστήματα.  Σουρώνουμε την συκωταριά και αφήνουμε να κρυώσει.

 

 Όταν κρυώσει κόβουμε σε μικρά κομμάτια.   Βάζουμε μια  κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, το κρεμμύδι μαζί με το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι.

 Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε και το σκόρδο μέχρι να μυρίσει.   Δυναμώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τη συκωταριά και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.  Σβήνουμε  με το κρασί.

 

Όταν  εξατμιστεί  το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου,  λίγο αλάτι και πιπέρι.  Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε τη ρίγανη, το μαρούλι,  το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε.

 

Διαλύουμε σε ένα μπολ το κορν φλαουρ με το λεμόνι.  Βάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και ρίχνουμε ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει η σούπα μας.   

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά,  χτυπάμε με ένα σύρμα και ρίχνουμε σιγά – σιγά ανακατεύοντας, υγρό από την σούπα.

 

 Ρίχνουμε μέσα στη σούπα το μείγμα των αβγών  και  μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά έως να πήξει η σούπα μας. Μην μας βράσει πολύ διότι μπορεί η σούπα μας, να κόψει.  

Τέλος  προσθέτουμε τον άνηθο.

 

Καλή επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/OXXXLKQgwNs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου