ΥΛΙΚΑ
1 ½ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
1 ½ φλιτζ. Γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ . γλυκού. Baking Powder
1 κουτ. γλυκού. σόδα
1 κουτ. γλυκού. μαστίχα με λίγη ζάχαρη
4 κουτ. σούπας. βούτυρο λιωμένο
ΣΙΡΟΠΙ
2 ½ φλιτζ. ζάχαρη
1 ½ φλιτζ. νερό
2 κουτ. σούπας. χυμό λεμονιού
½ κουτ. γλυκού. λικέρ μαστίχας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μας για το σιρόπι και αφήνουμε να πάρει δυο με τρεις βράσεις, έως να αφρίσει. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με την ζάχαρη, την μαστίχα και το Baking Powder. Ύστερα προσθέτουμε ανακατεύοντας το γιαούρτι με τη σόδα. Ανακατεύουμε έως να υγροποιηθεί καλά το σιμιγδάλι.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί μέτριο βαθύ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
Αφήνουμε κάνα δίωρο να φουσκώσει το σιμιγδάλι και κόβουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο έως να ροδίσει από πάνω.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια με το βούτυρο. Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι, ρίχνοντας λίγο – λίγο να πάει παντού.
(συμβουλή: ποτέ μην αφαιρείτε κομμάτι από γλυκό σιροπιαστό πριν τραβήξει καλά καλά το σιρόπι διότι το σιρόπι θα πάει στο σημείο που λείπει το κομμάτι , με αποτέλεσμα το γλυκό μας να μην σιροπιαστεί σωστά.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου