Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Χοιρινή πανσέτα με μπάμιες


 

Υλικά

 

500 γρ. χοιρινή πανσέτα

500 γρ. μπάμιες

1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

500 γρ.  σάλτσα ντομάτα

1 κ.γ. μπελτέ

500 γρ. νερό (ζεστό)

60 γρ. ελαιόλαδο

20 γρ. Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

20 γρ. Άνηθο (ψιλοκομμένο)

40 γρ. ξύδι λευκό

20 γρ. μπαλσάμικο

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας.  Βάζουμε  μια κατσαρόλα στο μάτι, σε δυνατή φωτιά  και ρίχνουμε το λάδι. Όταν  ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το κρέας και  το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.  Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα  και σε χαμηλή θερμοκρασία σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. 

 

Ξανά βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύδι.  Όταν εξατμιστεί το ξύδι, ρίχνουμε στη κατσαρόλα το νερό και αφήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσει έως να μαλακώσει το κρέας.  Δεν θέλουμε πολλά υγρά στο φαγητό μας, γι’ αυτό  αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αργότερα.   

 

Προσθέτουμε τις μπάμιες, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.  προσθέτουμε την ντομάτα, μπελτέ και τη ζάχαρη. Αφήνουμε  για 5-10 λεπτά ακόμη να βράσει.  Τέλος ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό, άνηθο και το μπαλσάμικο το οποίο μας δίνει μια ξεχωριστή γεύση στις μπάμιες. 

 

Προσοχή από την στιγμή που θα ρίξουμε τις μπάμιες στην κατσαρόλα, αποφεύγουμε το ανακάτεμα με κουτάλα για να μην τις λιώσουμε, γι’ αυτό  και κουνάμε τη κατσαρόλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/Q8o_HR4rh_Y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου