Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Τούρτα με πραλίνα φουντουκιού


 

Υλικά

 

Για  το  παντεσπάνι

130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει

  30   γρ. κακάο

    1 στικ βανίλια  

130 γρ. ζάχαρη

    5 αυγά

 

Για  το  σιρόπι

150 γρ. νερό

100 γρ. ζάχαρη

  30 γρ. κονιάκ

 

Για  την  κρέμα

300 γρ. κρέμα γάλακτος

  70 γρ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. πραλίνα φουντουκιού

    1 κ.γ. υγρή  βανίλια

 

Για  την  επικάλυψη

300 γρ. πραλίνα φουντουκιού

    4 κ.σ. ηλιέλαιο

 

Για   σχέδια και στολισμό

130 γρ. λευκή  κουβερτούρα

Φρούτα ότι μας αρέσει.

 

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε  το φούρνο μας,  στους 170 βαθμούς.  Σε  μια φόρμα με δαχτυλίδι 24-26 εκ., κόβουμε και στρώνουμε λαδόκολλα στο πάτο και στα πλαϊνά.

 

Για  το  παντεσπάνι  χτυπάμε με το μίξερ, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν και να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι,  κακάο, και την βανίλια,.

Ύστερα  προσθέτουμε τα στερεά υλικά σταδιακά  και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε με μια μαριζ από κάτω προς τα πάνω να μην χάσουμε τον αέρα.   Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μέσα στο μίγμα μας.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας. Την πόρτα του φούρνο δεν την ανοίγουμε για κανένα λόγο.

Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί καλά. Αν βγει καθαρή η λάμα τότε το βγάζουμε από το φούρνο. Το βάζουμε σε μια σχάρα, αφήνουμε 10 λεπτά  και ξεφορμάρουμε.    

 

Για  το σιρόπι σε ένα  κατσαρόλι προσθέτουμε το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις έρθει σε  βρασμό, αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ προσθέτοντας το κονιάκ. Το αφήνουμε να κρυώσει.

 

Για  την κρέμα.  Χτυπάμε στο μίξερ, τη  κρέμα γάλακτος,  μαζί  με την  ζάχαρη άχνη, πρέπει να γίνει παχύρευστη.  Προσθέτουμε την βανίλια και τα  100 γρ.   πραλίνα φουντουκιού,   ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα έως  να  ενσωματωθούν  τα  υλικά μας.   Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε. 

Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ισα μέρη. Μέσα σε αποσπώμενη βάση ή τσέρκι, βάζουμε για βάση το  πρώτο κομμάτι παντεσπάνι  και σιροπιάζουμε καλά με ένα πινέλο. (Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και στα υπόλοιπα.)

Υπολογίζουμε την κρέμα μας,  για τρία  γεμίσματα.  Μόλις τελειώσουμε με τις στρώσεις, αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

 

Για  την  επικάλυψη  βάζουμε σε ένα μπολ τα 300 γρ. πραλίνα με το ηλιέλαιο. Τοποθετούμε   

 μια κατσαρόλα με λίγο νερό σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε το μπολ από πάνω δημιουργώντας Μπεν Μαρί.

 Όταν αραιώσει βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία, δοκιμάζοντας  με την πίσω μεριά ενός δαχτύλου να μην καιγόμαστε.  Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο,  ξεφορμάρουμε βάζουμε μέσα σε ένα ταψί  και περιχύνουμε με την πραλίνα απλώνοντας την με μια σπάτουλα ή ένα μακρύ μαχαίρι.   

 

Για τα σχέδια  λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα  σε Μπεν Μαρί.  Κάνουμε ότι σχέδια μας αρέσουν.   Στο τέλος  βάζουμε και  τα κεράσια.

 Αφήνουμε την τούρτα μας, στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες  πριν να σερβίρουμε.

 

Καλή σας επιτυχία!!!

 

 

https://youtu.be/gbGOe2oSMfA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου