Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Σπιτικά ραβιόλια με σπανάκι και φέτα


 

Υλικά

 

Για τη ζύμη

400 γρ. αλεύρι σκληρό

    4  αυγά

  40  γρ. ελαιόλαδο

Λίγο νερό

Αλάτι

1 αυγό για το άλειμμα

 

Για την γέμιση

300 γρ. σπανάκι

130 γρ. φέτα

60 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

Λίγα φύλλα δυόσμο

 

Για την σάλτσα

100 γρ. σπανάκι

  30 γρ. ζωμό κότας

    2 κ.σ. ελαιόλαδο

Λίγα φύλλα βασιλικού

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ και σε μεσαία ταχύτητα όλα τα υλικά για την ζύμη χωρίς το νερό.

Όταν ενσωματωθούν ρίχνουμε λίγο – λίγο το νερό.  Χτυπάμε έως να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Την βάζουμε στον πάγκο μας και αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά.  Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Ετοιμάζουμε την γέμιση βάζοντας στο μούλτι, όλα τα υλικά,  τα αλέθουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Αλέθουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα μας και αφήνουμε στην άκρη για αργότερα.

Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, την κόβουμε στα δυο  και  ανοίγουμε το ένα κομμάτι  με ένα πλάστη αν δεν έχουμε το μηχάνημα για ζυμαρικά.  Ανοίγουμε το ζυμάρι μας,  έως να έχουμε ένα λεπτό φύλλο. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και ανοίγουμε σε φύλλο το άλλο κομμάτι ζύμης. 

Ακουμπάμε απαλά το κουπατ στο ζυμάρι ώστε να βλέπουμε που θα  βάλουμε την  γέμιση.  Με ένα κ.γ. βάζουμε λίγο από την γέμιση.  Αλείφουμε γύρο – γύρο με το αυγό αραιωμένο με λίγο νερό.

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ζυμαριού, κόβουμε με το κουπατ και αφαιρούμε πιέζοντας με τα δάχτυλα να φύγει ο αέρας από μέσα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί βάζοντας λαδόκολλα ενδιάμεσα και σκεπάζουμε με μια πετσέτα έως να τα χρησιμοποιήσουμε ή σκεπάζουμε με σελοφάν και τα βάζουμε στο ψυγείο.   Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με αλάτι. Όταν έρθει σε βρασμό, ρίχνουμε λίγα από τα ραβιόλια και αφήνουμε για 3 λεπτά ή όταν ανέβουν στην επιφάνεια, είναι έτοιμα.  Τα αποσύρουμε με μια συρμάτινη κουτάλα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο υγρό από το νερό που βράσαμε τα ραβιόλια. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα ραβιόλια. Προσθέτουμε λίγη από την σάλτσα μας και τα ανακατεύουμε. Αποσύρουμε μόλις απορροφηθούν τα υγρά.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

 

Καλή επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/yfniV7ZdiYc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου