Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Σουτζουκάκια στο φούρνο με μπέικον

Υλικά

Κιμάς

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

10 φέτες μπέικον

200 γρ. ψωμί για τοστ

50 ml ελαιόλαδο

½ ποτήρι κρασιού κρασί

1 αυγό

1 ½  κ.γ. κύμινο

πιπέρι

αλάτι

 

Σάλτσα  

1 κουτί  ντοματακι ψιλοκομμένο  400 γρ.  

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300 ml νερό

1 κ.σ. πελτέ

1 κύβο κότας

1 φύλλο δάφνη

½  κ.γ. ζάχαρη

1 ξυλ.  κανέλας

1 κ.γ. κύμινο

 

Εκτέλεση  

χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στον κιμά. Αραιώνουμε την φρυγανιά με λίγο νερό και την προσθέτουμε και αυτήν. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.

Εφόσον έχουμε πλάσει καλά τον κιμά, πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια  και τυλίγουμε το κάθε ένα με μια φέτα μπέικον.   Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε  για 15 λεπτά περίπου στους 230 βαθμούς.   Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.  

Για τη σάλτσα  Βάζουμε  ένα κατσαρόλι  σε χαμηλή  φωτιά. Ρίχνουμε το λάδι, κρεμμύδι  τη ζάχαρη  και ανακατεύουμε.  Όταν καραμελώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το πελτέ,  ξυλ. κανέλα, φύλλο δάφνη και  τον κύβο κότας και  σοτάρουμε για 2-3  λεπτά.

Ρίχνουμε την ντομάτα, το νερό και τα μπαχαρικά.  Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά την σάλτσα μας και την  περιχύνουμε στα σουτζουκάκια.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και  ψήνουμε στους 230 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας και  να δέσει η σάλτσα μας  και είμαστε έτοιμοι.

 

Σερβίρουμε με πιλάφι ή μακαρόνια ή και με πατάτες τηγανιτές.

 

Καλή επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/xuq3lUMr7nc


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου