Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Σοκολατοπιτακια από την Niki Vogiatzi


 

Δύο συσκευασίες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (θα χρειαστούμε και λίγο για το πλάσιμο έπειτα)

2 βανίλιες

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Μία πρέζα αλάτι

1 ποτήρι του νερού γάλα

Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά

Τον κρόκο από ένα αυγό

Αυγό για το ψήσιμο

Για τη γέμιση: (Διάλεξε τη γέμιση που σου αρέσει)

Μερέντα ή κάποια άλλη πραλίνα φουντουκιού που προτιμάς

Λιωμένη κουβερτούρα

Σοκολάτα σε κομμάτια

Κάποια μαρμελάδα που σου αρέσει

Κάποιο γλυκό του κουταλιού

Αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα

Ζάχαρη άχνη, τρούφα σοκολάτας ή τριμμένη καρύδα για το στόλισμα

Πάμε να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα σοκολατένια πιτάκια. Για αρχή θα φτιάξουμε τη ζύμη μας για να την αφήσουμε να ξεκουραστεί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά. Τη μία συσκευασία αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες, το αλάτι και το baking powder. Ζεσταίνουμε το γάλα για πολύ λίγο, απλά για να γίνει χλιαρό και διαλύουμε μέσα τη ξηρή μαγιά. Προσθέτουμε το γάλα στα στερεά υλικά, όπως και τον κρόκο του αυγού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στο σκεύος μας. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία ζελατίνα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει για περίπου 1-1,5 ώρα.

Μόλις φουσκώσει καλά η ζύμη μας, είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας και πλάθουμε τη ζύμη μας σε έναν κύλινδρο. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη ζύμη και ανοίγουμε λίγο κάθε κομματάκι με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη. Με ένα κουταλάκι προσθέτουμε πραλίνα στη μέση από κάθε πιτάκι και κλείνουμε καλά όλες τις πλευρές. Μία εναλλακτική είναι να βάλουμε ένα κομματάκι σοκολάτα σε κάθε πιτάκι και θα λιώσει με το ψήσιμο. Βάλε ότι γέμιση θέλεις μέσα στα γλυκά σοκολατοπιτάκια μας.

Τοποθέτησε τα πιτάκια σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα και άλειψε τα από πάνω με λίγο χτυπημένο αυγό για να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Τα πιο νόστιμα γλυκά σοκολατοπιτάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να τα μοιραστείς με τους αγαπημένους σου. Στόλισε τα με ότι θέλεις και σέρβιρε.

Καλη επιτυχια!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου