Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Γλυκό με mascarpone και φράουλες


 Για τη γιορτή της Γυναίκας!!!

 

Υλικά: 

1  πακ.  μπισκότα πτι μπερ
1000 γρ.  τυρί
mascarpone  (καλής  ποιότητας )  
4 αυγά
4 κ.σ.  ζάχαρη
λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο)
3 φλ.  σιρόπι φράουλα

4-5 φράουλες 

1 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα  (για στόλισμα)

 

Εκτέλεση:

 

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια έως να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και το αφήνουμε στο ψυγείο. Ύστερα σε μια πασίνα  χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι  να αφρατέψει.  Προσθέτουμε  το μείγμα με τους κρόκους και την ζάχαρη στο mascarpone και ανακατεύουμε με το μίξερ για λίγο σε χαμηλή  ταχύτητα. προσθέτουμε  την μαρέγκα, ελάχιστο χρώμα ζαχαροπλαστικής  και ανακατεύουμε με μια μαριζ,  για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

 

Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπι φράουλας  για δευτερόλεπτα  να μην μας  μουλιάσουν.  Στρώνουμε στον πάτο του πυρέξ. Στρώνουμε το μισό από το μείγμα με το mascarpone. Προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες σε ψιλές φέτες. Στρώνουμε και το υπόλοιπο μείγμα mascarpone.  Τέλος  στολίζουμε από  πάνω  με φράουλες και σιρόπι  και είμαστε έτοιμοι. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει και είμαστε έτοιμοι  να το απολαύσουμε. 

 

Καλή επιτυχία!!!! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου