Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

πεντανόστιμα cookies από την Dimitra Chagidaki


 Κερνώ πεντανόστιμα cookies για το απογευματινό μας

Υλικά

1αυγό,

130 ζάχαρη,

150 βούτυρο,

300 γρ.αλευρι που φουσκώνει μόνο του (Εγώ πρόσθεσα 20 γραμμ. ακόμη γιατί κολλούσαν )

1 κ.γλ. μπέικιν,

λίγο αλάτι,

2 βανίλιες,

100 γρ.σταγονες σοκολάτας.

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζω το αυγό με την ζάχαρη και χτυπώ με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει.

Ρίχνω το βούτυρο το οποίο έχω λιώσει. Συνεχίζω και ρίχνω το μισό αλεύρι με το μπεικιν κι ανακατεύω καλά.

Βάζω και το υπόλοιπο αλευρι, λιγο αλάτι και συνεχίζω το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτω τις βανίλιες τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύω μέχρι το μείγμα να γίνει μια μαλακιά ζύμη.

 

Χωρίζω την ζύμη σε 22 μπαλάκια των 30 περίπου γραμμαρίων. Τα πλάθω στρόγγυλα και τα πατάω με τις παλάμες μου η με την πρέσα πατάτας. Τα αραδιάζω σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα λίγο αραιά μεταξύ τους γιατί απλώνουν και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 *C στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο η το μέγεθος που θα τα πλάσουμε.

 Μπορούμε να αφαιρέσουμε απτό αλεύρι μια κουταλιά και στην θέση του να βάλουμε κακάο και να βάλουμε λευκές σταγόνες σοκολατας. Το βούτυρο τους δίνει πιο έξτρα άρωμα από την μαργαρίνη.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου