Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί


Υλικά
4 μέτριες μελιτζάνες
4 μέτρια κρεμμύδια
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 σκελίδες  σκόρδο
3 μέτριες   ντομάτες  
1 φλ. ντοματοχυμο
Τυρί Φέτα
Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
1 κ.σ. ζάχαρη
½  ματσάκι μαϊντανό
2 κύβους λαχανικών
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση  

Πλένουμε  καλά τις μελιτζάνες  και  αφαιρούμε από μπροστά  το κοτσάνι. Κόβουμε στο μάκρος και στη μέση τις μελιτζάνες.  Αφαιρούμε από κάτω λίγη φλούδα και χαράζουμε με ένα μαχαιράκι την ψίχα.  Σε ένα τηγάνι με λάδι τις τηγανίζουμε σε μέτρια  προς δυνατή θερμοκρασία. Όταν μαλακώσουν τις αποσύρουμε και τις αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα με χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Για τη γέμιση,  κόβουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε λεπτές  φέτες και τα σκόρδα ψιλοκομμένα.   
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά και  το σκόρδο και ανακατεύουμε, μέχρι να σοταριστούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε  τον χυμό ντομάτας, μισό ποτήρι νερό, αλάτι πιπέρι, κανέλα και τον κύβο λαχανικών. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. λίγο  πριν αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις ανοίγουμε ελαφριά με ένα κουτάλι. Τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ρίχνοντας λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.
Στρώνουμε  διαμοιράζοντας τη γέμιση στις μελιτζάνες. Κόβουμε τις ντομάτες σε στρογγυλές φέτες και τις βάζουμε πάνω σε κάθε μια μελιτζάνα. Τρίβουμε την φέτα και ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο και στους 200 βαθμούς  στις αντιστάσεις για ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.  Σερβίρουμε  χλιαρές.  Μπορούμε να παραλείψουμε την  τριμμένη φέτα και να σερβίρουμε με  ένα κομμάτι φέτα στο πλάι!!!

Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου